Torgyán és a csavart csapda esete (1.)
2018. március 08. írta: DrKollárIskola

Torgyán és a csavart csapda esete (1.)

Emlékeztek Torgyánra?

Sosem politizálok, de ezt az anektodát szeretném felhasználni ahhoz, hogy megmutassam, hogyan képződnek azok a helyzetek, amelyek komoly válságokká válnak.

TORGYÁN EGYSZER

Torgyánt egyszer behívták interjúra egy kereskedelmi tv-csatornához. Odaballagott a szerkesztőhöz és a szokott modorában kierőszakolta, hogy egy bizonyos kérdést feltegyen neki a riporter. -Torgyán Úr, csak most és csak Önnek, de nem szívesen. Ennyiben maradtak. Amikor elkezdődött az adás, a riporter bedobta a megbeszélt kérdést és várt. Torgyán pedig felbömbölt: -Kiiii-kéreeeem magamnak, hogy ez a kérdés egyáltalán felmerülhet az én személyemmel kapcsolatban... -és jött a szócunami. A riporter alól kirántotta a szőnyeget. Mit tehetett volna a nyomorult? Azt mégse mondhatja, hogy -Bocsi, de Ön kérte 5 perccel ezelőtt Torgyán Úr, hogy erről érdeklődjek! Viszont ettől a pillanattól kezdve megszűnt riporterként funkcionálni és kényszeredetten kapaszkodott a székébe, hogy a vehemens alany magával ne sodorja a végveszélybe. Bekövetkezett, ami még nem volt, testet öltött minden riporter rémálma.

ÜDV A VALÓSÁG SIVATAGÁBAN!
"Csavart csapda" és az ellenszere.

MI AZ A CSAVART CSAPDA?

Paradoxon szituációk, önellentmondáshoz vezető helyzetek, viselkedések. Itt: Torgyán apánk a csavart csapda nagymestere. Kierőszakolta a kérését, ami komplett atombombával ért fel mindkettejük számára. Látszólag Torgyán nyert, hiszen teljesült a kívánsága. Utólag persze tudjuk, hogy nem, de utólag minden sokkal egyszerűbbnek látszik. Viszont tényleg nem nyert. A szétzilált riporter nem segíthetett. A kisgazdák gyöngye feltartóztathatatlanul rohant a végzete felé és kompromittálta magát (vagy mindkettejüket) a hülyeségeivel. MI A MEGOLDÁS? De miért kellett teljesíteni a kívánságát? Talán azt hiszitek, ez minden problémna forrása. Itt kezdődött a válság maga. Nem, nem! A megoldhatatlannak tűnő szituációk többszörös csavart csapda hurkokat alkotnak.

... hamarosan folytatom! Addig is arra kérlek, írd le a véleményedet!

Te mit tettél volna a riporter helyében, hogy megőrizd a méltóságodat és ellásd azt a feladatodat, amiért fizetnek téged? Egyet kérek: ne politizálj a hozzászólásodban. Nagyon köszönöm, hogy megtisztelsz!

#Zkkúra #coach #coachok #coaching #icf #IACM #DrKollár #iLoveSchool #coachképzés #DériKriszti #designgondolkodás

16641058_10208382330581003_7646780738888249311_n.jpg 

A bejegyzés trackback címe:

https://coachnaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr513725862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása